• Termenul de garanţie este de 30 de zile calendaristice de la data achiziție. Condiţii de garanţie – bijuteria achizitionată de pe site-ul nostru este un produs lipsit de defecte si marcat in conformitate cu prevederile legale. Bijuteriile IlincaCharms au o durată medie de utilizare prestabilită, acestea își pot menține funcționalitatea pe o durată îndelungată de timp, dacă sunt respectate instructiunile si recomandarile de folosire.Totuși, odată cu trecerea timpulului şi cu purtarea, bijuteriile vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.
  • În vederea beneficierii pe deplin de perioada de garanție, te rugăm să păstrezi documentele de achiziție, certificatul de garanție şi să respecți sfaturile menționate mai jos.

  • Garanția se acordă doar atunci când caracteristicile produsului diferă sau când există defecte de fabricație.

  • În cazul folosirii improprii a bijuteriilor (lovituri, zgârieturi, rupturi, decolorări), nu va putea avea fi invocată garanția.

Intretinerea bijuteriilor din argint nu trebuie neglijata. Argintul isi schimba culoarea deoarece oxideaza la contactul cu aerul. De asemenea, argintul este un metal relativ moale care se poate zgaria usor. Pentru a mentine aspectul bijuteriilor din argint este necesara o ingrijire atenta si o metoda de pastrare adecvata a acestora.Una dintre cele mai simple si eficiente moduri de a pastra bijuteriile curate este acela de a le purta. Contactul cu pielea si cu imbracamintea va lustrui usor argintul si ii va da o stralucire fina.In forma sa pura, argintul este moale si maleabil, de aceea pentru a avea duritatea necesara in confectionarea bijuteriilor acesta este combinat cu alte aliaje. Astfel denumirea de argint 925 vine de la faptul ca in amestec se afla 92,5% argint pur, iar 7,5% alt aliaj.De asemenea, si alti factori precum produsele de infrumusetare și transpirația pot provoca o innegrire mai rapida a bijuteriei.

  SFATURI DE INTRETINERE

1. Păstrați-le într-un loc adecvat
Bijuteriile trebuie păstrate într-un loc uscat, departe de umiditate şi de sursele directe de lumină şi căldură. Vă recomandăm folosirea casetelor de bijuterii căptușite cu material moale şi a săculeților din material moale. Evitați păstrarea mai multor bijuterii la un loc, așezate una peste alta, pentru a evita zgârieturile.
2. Curățați-le în mod corect
Recomandam folosirea de soluții de curățare specifice materialului folosit. De exemplu, accesoriile de argint se curăţă cu ajutorul unei soluții speciale, procesul fiind relativ simplu – se introduce accesoriul în soluție pentru câteva minute şi se șterge apoi cu o cârpă moale. În cazul în care alegeți clasica metoda de curățare cu ajutorul pastei de dinți, folosiți o periuță moale, deoarece în caz contrar, vor apărea zgârieturi.
Indiferent de metoda aleasă şi a soluției de curățare, asigurați-vă mai întâi de faptul că acestea nu vor altera materialul.
3. Feriți-le de contactul cu apa sau diferite substanțe chimice
Atunci când trebuie să aveți contact cu apa, fie că este vorba de baie, mers la piscina sau spălat pe mâini, feriți contactul acestora cu apa, deoarece clorul folosit în procesul de dezinfectare va altera in timp aspectul părților metalice ale bijuteriilor.
Evitați contactul direct al bijuteriilor cu parfum, loțiune, fixativ sau săpun. 

4. Oxidarea
În anumite condiții, accesoriile din metal prețios sau neprețios se pot oxida. Cauzele constau în expunerea lor la umiditate excesivă, la transpirația pielii, la substanțe chimice.     

5.Bijuteriile IlincaCharms nu contin elemente sudate.Dupa primirea comenzii puteti merge la orice bijutier pentru a suda zalele, pentru un plus de siguranta.Bijuteriile ce sunt alcatuite din mai multe charmuri atasate in timp pot aparea zgarieturi ,o consecinta fireasca valabila pentru toate metalele.